Ons onderwijs | |
KernwaardenOns onderwijs is gebaseerd op onze drie kernwaarden: verbinding, vertrouwen en verantwoordelijkheid. We werken actief aan een prettige, ontspannen sfeer op school waarin leerlingen zichzelf kunnen zijn en optimaal kunnen leren, onderzoeken en samenwerken. Ons vertrekpunt is dat de leerling de regie heeft over zijn eigen leerproces, als leerkracht helpen we daarbij. Kortom: de leerling doet ’t zelf, maar staat nooit alleen.
Eigen talentVoor ons ligt de focus op de persoonsontwikkeling van de leerling. Natuurlijk gaat dat over de ontwikkeling van schoolse vaardigheden zoals lezen, rekenen en schrijven. Maar we werken ook aan grotere vragen zoals: waarom doe je wat je doet, wie wil jij zijn als mens en wat vind jij belangrijk? Wij nemen onze leerlingen serieus en willen het beste uit hen naar boven halen. Wij willen dat elk kind na groep 8 de school verlaat met inzicht in zijn of haar eigen talent | SnappetOp onze school werken we naast de gewone lees- en rekenmethodes ook met de digitale rekenmodule Snappet en de thematisch onderwijsmethode IPC. Die methodes zijn een aanvulling op de reguliere lessen. Met Snappet kunnen we leerlingen beter begeleiden op hun eigen niveau of juist meer uitdaging bieden. IPC geeft ons de kans om vakoverstijgend te werken doordat we binnen één thema wereldoriëntatie, taal én creatieve vakken kunnen combineren.
Digitale ondersteuningOp onze school gebruiken we vanaf groep 4 ook chromebooks – maar alleen als de leerkracht de inzet daarvan als meerwaarde ziet voor de gewone lessen. Sowieso zien wij alle technische en digitale ondersteuning als middel, niet als doel.
RespectNaast alle leervakken, besteden we in de klassen ook veel aandacht aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind. Om die reden hebben we in alle leerjaren de Kanjertraining geïntegreerd. Via rollenspellen leren kinderen hoe ze om kunnen gaan met lastige situaties, en vooral ook hoe ze als individu invloed hebben op de groepsvorming en de sfeer in de klas. Respect en waardering voor de ander en je eigen grenzen aangeven staan daarbij centraal. En gebeurt er toch iets vervelends, dan bespreken we dat ook direct in de klas en reflecteren we met de groep op het incident.. |
Sint AntoniusschoolDe Meet 1 1733 AZ Nieuwe Niedorp 0226 411365
| laat een bericht achterWilt u, bij verzoek om een rondleiding, naast de naam en geboortedatum van uw kind ook uw telefoonnummer en adres doorgeven | locatieSAS op social media | struin door de sitebasis kennis om door te lezen | zoeken in de site |